Kaip atjungti „Facebook“ nuo „Instagram“: žingsnis po žingsnio vadovas

Sukurti 18 rugsėjo, 2024
insta

„Facebook“ ir „Instagram“, kurios abi priklauso „Meta“, siūlo sklandžią integraciją, todėl vartotojams lengviau dalytis turiniu abiejose platformose. Tačiau kartais, pavyzdžiui, dėl privatumo arba tvarkydami skirtingas auditorijas, galite norėti išlaikyti skirtingas dviejų paskyrų ribas. Šiame išsamiame vadove paaiškinsime, kaip vos keliais paprastais veiksmais atjungti „Facebook“ nuo „Instagram“. Šio straipsnio pabaigoje sužinosite, kaip atsieti paskyras, sustabdyti kryžminį paskelbimą ir užtikrinti, kad kiekviena platforma veiktų atskirai.

Kodėl atjunkite „Facebook“ nuo „Instagram“?

Daugelis vartotojų savo „Facebook“ ir „Instagram“ paskyras susieja patogumui, pavyzdžiui, vienu spustelėjimu dalijasi įrašais abiejose platformose. Tačiau yra keletas priežasčių, kodėl galbūt norėsite juos atjungti. Privatumas yra svarbiausias daugelio vartotojų, norinčių išlaikyti savo buvimą socialinėje žiniasklaidoje, sąrašą. Be to, jei tvarkote kelias paskyras arba tiesiog norite labiau valdyti turinį, „Facebook“ atjungimas nuo „Instagram“ gali padėti.

„Facebook“ atjungimo nuo „Instagram“ veiksmai naudojant „Instagram“ programą

„Facebook“ atjungimas nuo „Instagram“ yra nesudėtingas procesas, ypač kai tai daroma naudojant „Instagram“ programą. Atlikite šiuos veiksmus:

  • Atidarykite „Instagram“ programą ir eikite į savo profilį.
  • Bakstelėkite tris horizontalias linijas (meniu) viršutiniame dešiniajame kampe ir pasirinkite Nustatymai.
  • Dalyje Paskyra pasirinkite Susietos paskyros.
  • Pasirinkite Facebook, tada bakstelėkite Atsieti paskyrą.
  • Patvirtinkite veiksmą ir viskas!

Atlikus šiuos veiksmus, jūsų „Facebook“ ir „Instagram“ paskyros nebebus susietos, todėl galėsite valdyti kiekvienoje platformoje skelbiamą turinį atskirai.

Kaip sustabdyti kryžminį „Facebook“ ir „Instagram“ skelbimą

Net ir atsiejus paskyras, kai kuriems vartotojams vis tiek gali kilti kryžminio paskelbimo problemų. Taip atsitinka, kai programos išlaiko kai kuriuos likusius nustatymus, leidžiančius įrašus rodyti abiejose platformose. Norėdami tai sustabdyti, eikite į „Instagram“ nustatymus ir pažymėkite skyrių „Bendrinimas su kitomis programomis“. Tada įsitikinkite, kad „Facebook“ bendrinimas yra išjungtas, kad jūsų „Instagram“ įrašai nebebūtų automatiškai įkeliami į „Facebook“ profilį.

Kas atsitinka, kai atjungiate „Facebook“ nuo „Instagram“?

Atjungę dvi platformas prarasite galimybę:

  • Prisijunkite prie Instagram naudodami savo Facebook kredencialus.
  • Automatiškai bendrinkite istorijas ir įrašus tarp dviejų platformų.
  • Pasiekite tam tikras „Facebook“ specifines funkcijas, pvz., integruotą susirašinėjimą tarp „Facebook Messenger“ ir „Instagram“ tiesioginių pranešimų.

Tačiau visas jūsų turinys abiejose platformose išlieka nepakitęs ir, jei reikia, vėliau visada galėsite iš naujo susieti paskyras.

„Facebook“ ir „Instagram“ sujungimas iš naujo

Jei nuspręsite vėliau vėl prijungti „Facebook“ ir „Instagram“ paskyras, procesas yra paprastas. Grįžkite į susietų paskyrų nustatymus ir pasirinkite „Facebook“. Įveskite savo „Facebook“ prisijungimo duomenis ir abi platformos vėl bus susietos, įgalindamos kryžminį paskelbimą ir kitas integruotas funkcijas. Atminkite, kad prisijungus iš naujo bus atkurtos visos anksčiau išjungtos funkcijos, pvz., vienkartinis prisijungimas.

insta

Išvada

Nesvarbu, ar norite tvarkyti savo paskyras atskirai dėl profesinių ar asmeninių priežasčių, labai svarbu žinoti, kaip atjungti „Facebook“ nuo „Instagram“. Tai suteikia didesnį privatumą, valdymą ir jūsų buvimo internete tinkinimą. Jei norite atkurti ryšį, tai galite lengvai padaryti bet kurios platformos nustatymuose. Galų gale, lankstumas valdyti šias paskyras savarankiškai yra galingas įrankis šiandieninėje socialinės žiniasklaidos aplinkoje.

Ne, atjungę „Facebook“ nuo „Instagram“, nebegalėsite prisijungti naudodami „Facebook“ kredencialus. Turėsite prisijungti naudodami savo Instagram vartotojo vardą ir slaptažodį.

Ne, ankstesni jūsų „Facebook“ bendrinti įrašai išliks nepakitę. Tačiau nauji įrašai nebebus bendrinami tarp platformų, nebent rankiniu būdu iš naujo susietumėte paskyras.

Ne, turite atjungti dvi platformas naudodami „Instagram“ programą. „Instagram“ susietų paskyrų funkcija valdo dviejų platformų integraciją.