Kaip įjungti „YouTube“ tamsųjį režimą: išsamus geresnio žiūrėjimo vadovas

Sukurti 13 rugsėjo, 2024
„YouTube“ tamsusis režimas

Kadangi ekrano laikas ir toliau ilgėja, daugelis vartotojų įjungia tamsųjį režimą, kad sumažintų akių įtampą ir pagerintų žiūrėjimo patirtį. „YouTube“ tamsusis režimas yra vis populiaresnis pasirinkimas tiems, kurie renkasi blankesnę sąsają, nesvarbu, ar žiūrint vėlai vakare, ar tiesiog patogiau. Ši funkcija pakeičia tradicinį baltą „YouTube“ foną į tamsesnį atspalvį, todėl lengviau sutelkti dėmesį į turinį ir taupyti mobiliųjų įrenginių akumuliatoriaus energiją. Šiame straipsnyje mes išnagrinėsime, kaip įjungti „YouTube“ tamsųjį režimą įvairiose platformose, ir išnagrinėsime įvairius jo pranašumus.

Kaip įjungti „YouTube“ tamsųjį režimą mobiliesiems („iOS“ ir „Android“)

Norint įgalinti „YouTube“ tamsųjį režimą mobiliajame įrenginyje, veiksmai šiek tiek skiriasi priklausomai nuo įrenginio. Jei naudojate „iOS“ ir „Android“, atidarykite „YouTube“ programą ir bakstelėkite profilio piktogramą viršutiniame dešiniajame ekrano kampe. Eikite į „Nustatymai“, tada pasirinkite „Bendra“ ir raskite parinktį „Išvaizda“. Iš čia galite perjungti į tamsųjį režimą. Tai ne tik suteikia programai šiuolaikišką išvaizdą, bet ir leidžia patogiau žiūrėti vaizdo įrašus esant prastam apšvietimui. Tai paprastas, bet efektyvus būdas tinkinti „YouTube“ patirtį.

Kaip įjungti „YouTube“ tamsųjį režimą darbalaukyje

„YouTube“ tamsaus režimo įgalinimas darbalaukyje yra paprastas. Pirmiausia įsitikinkite, kad esate prisijungę prie „YouTube“ paskyros. Viršutiniame dešiniajame pagrindinio puslapio kampe spustelėkite savo profilio piktogramą. Išskleidžiamajame meniu pasirinkite „Išvaizda“, kur rasite parinktį perjungti šviesų ir tamsų režimą. Spustelėkite Tamsus režimas ir jūsų sąsaja iš karto persijungs į elegantišką, tamsią temą. Jei kada nors norėsite grįžti į šviesos režimą, šį nustatymą galite lengvai pakeisti atlikdami tuos pačius veiksmus.

„YouTube“ tamsiojo režimo pranašumai

Tamsusis režimas siūlo ne tik estetinį patrauklumą. Daugeliui vartotojų pagrindinis privalumas yra mažesnis akių nuovargis, ypač žiūrint vaizdo įrašus silpnai apšviestose patalpose arba naktį. Be to, jis gali pailginti baterijos veikimo laiką įrenginiuose su OLED ekranais, nes sunaudoja mažiau energijos tamsioms spalvoms rodyti. Kitas privalumas yra tai, kad jis padeda sumažinti akinimą, todėl vaizdo turinys labiau įtraukiantis ir mažiau blaškantis. Vartotojai taip pat praneša apie galvos skausmo ir diskomforto sumažėjimą, kai ilgą laiką naudoja tamsųjį režimą.

Toliau tinkinkite savo „YouTube“ patirtį

Be tamsaus režimo, „YouTube“ siūlo keletą kitų parinkčių, kad pagerintumėte žiūrėjimo patirtį. Galite įgalinti ribotą režimą, kad filtruotumėte suaugusiesiems skirtą turinį, įjunkite automatinį paleidimą, kad nuolat žiūrėtumėte vaizdo įrašus, arba tinkinkite pranešimus, kad galėtumėte stebėti mėgstamiausius kūrėjus. Šie nustatymai kartu su tamsiuoju režimu gali sukurti pritaikytą „YouTube“ patirtį, atitinkančią jūsų pageidavimus. Šias parinktis galite rasti tame pačiame nustatymų meniu, kuriame įjungtas tamsusis režimas, užtikrinant, kad „YouTube“ praleistas laikas būtų malonus ir patogus.

Išvada

Tamsusis „YouTube“ režimas yra paprasta, bet įspūdinga funkcija, kuri pagerina platformos estetiką ir patogumą. Nesvarbu, ar žiūrite vaizdo įrašus naktį, ar bandote pailginti įrenginio akumuliatoriaus veikimo laiką, tamsaus režimo įjungimas yra greitas būdas pagerinti patirtį. Atlikę paprastus veiksmus, kuriuos suaktyvinsite tiek staliniame kompiuteryje, tiek mobiliajame telefone, per kelias minutes galėsite mėgautis tamsaus režimo privalumais.

instagramas

Taip, tamsaus režimo įjungimas gali padėti sumažinti akumuliatoriaus naudojimą, ypač įrenginiuose su OLED arba AMOLED ekranais. Šie ekranai sunaudoja mažiau energijos, kai rodomos tamsios spalvos, nes reikia mažiau pikselių, kad jie užsidegtų, todėl pailgėja akumuliatoriaus veikimo laikas.

Taip, jei jūsų įrenginyje įjungti visos sistemos tamsaus režimo nustatymai, „YouTube“ dažnai paseks ir automatiškai persijungs į tamsųjį režimą. Tačiau taip pat galite rankiniu būdu perjungti tamsųjį režimą programos nustatymuose, jei norite jį valdyti atskirai.

Nors pati „YouTube“ nesiūlo integruotos tamsaus režimo planavimo funkcijos, daugelis mobiliųjų įrenginių leidžia planuoti visos sistemos tamsaus režimo nustatymus. Jei tai įjungsite telefone arba darbalaukyje, „YouTube“ automatiškai persijungs į tamsųjį režimą pagal jūsų pasirinktą tvarkaraštį.